Sito štampa

Suvi žig

Sito štampa

Sito štampa je tehnika štampe kod koje se otisak ostvaruje na taj način što se boja potiskuje kroz štamparsku formu koja je izrađena od svile zategnute na drvenom ili aluminijumskom ramu. Sito štampom se može štampati u više boja na različitim materijalima. Kvalitet reprodukcije originala određen je tipom i karakteristikama materijala od koga je izrađeno sito. U tu svrhu koriste se svilene tkanine koje se danas uspešno zamenjuju sintetičkim ili metalnim sitima.

Sita se razlikuju po broju otvora po dužnom santimetru na svili. Naravno, što je veći broj otvora, kvalitet otiska će biti veći, ali će boja teže prolaziti kroz otvore. Da bi se to usaglasilo, boja se razređuje različitim vrstama razređivača i usporivača kako bi se smanjila njena viskoznost.

S obzirom na raznovrsne mogućnosti, ova tehnika je našla primenu u mnogim industrijskim granama, a naročito pri štampanju gotovih proizvoda.

PVC kese

Kalendari

Naljepnice

Rokovnici

Agende

Upaljači

Suvi žig

Vršimo izradu ispupčenog (embosirani) i udubljenog suvog žiga na razne materijale (papir, karton, skaj, koža, razni knjigovezački, plastični i drugi materijali). Ova tehnika omogućava reljefni prikaz logotipa ili traženog teksta.

Proizvodi na koje se štampa ovom tehnikom su: vizit karte, memorandumi, pozivnice, čestitke, diplome, priznanja, etikete, naljepnice, korice za knjige, rokovnici, fascikle, privjesci, futrole, novčanici i razni drugi reklamni artikli.

Imate li upit za nas?

051 420 – 120

info@primaprom.com

Pošalji upit